Fruitig recept van Smaakgeheimen

Blozend appeltje

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

2 stuks appels
200 gram amandelspijs
1 bakje vanille ijs
1 pak kerstkransjes
1 pak mint blaadjes
1 pak vanille pudding
1 potje Smaakgeheimen Kaasdip vijgen-rodeport
1 potje Smaakgeheimen Kaasdip dadel-balsamico

Werkwijze:

Oven voorverwarmen op 180⁰C. Verwijder het klokhuis van de appels en snij de appels horizontaal door midden. Snij de kont van de appels er af, zodat de appel blijft staan op een ovenschaal. Meng de amandelspijs met 3 eetlepels Smaakgeheimen Kaasdip vijgen-rodeport. Verdeel de amandelspijs in 4 delen. Duw het amandelspijs in de appels en overige deel op de bovenkant van de appel bollen.

Plaats de appel nu 15 minuten in de oven, zodat deze goudbruin kan bakken. Appels uit de oven halen en op een bord plaatsen. Leg hier nu een bolletje vanille ijs bij en garneer het ijs met streepjes Smaakgeheimen Kaasdip dadel-balsamico. Plaats een takje verse mint en kerstkransjes op het ijs. Als saus serveren we vanille pudding om het ijs.

Wat is Landwinkel?
Ongeveer 100 boerderijwinkels mogen zich Landwinkel noemen en daar komen er ieder jaar enkele bij. Landwinkel is een coöperatie van samenwerkende boeren met een boerderijwinkel. Daar heeft u ook voordeel van! Door samen te werken vindt u in uw Landwinkel uw eigen streekproducten, maar ook eerlijke en heerlijke producten uit andere regio's. Uw boodschappen doen bij een Landwinkel is een beleving! Een pure beleving, wel te verstaan.