De lekkerste kersen uit Vleuten en omstreken

Kersen uit eigen boomgaard

Landwinkel De Groene Ham heeft een eigen kersenboomgaard waarvan u in de maanden juni, juli en augustus de heerlijkste kersen kunt eten. Iedereen kijkt altijd uit naar het nieuwe kersenseizoen. De kersen groeien dan prachtig aan de bomen.Het eerste ras, de Earlise, wordt meestal in de tweede week van juni geplukt. 

In april, wanneer de kersenbomen in bloei staan, hebben we regelmatig te maken met nachtvorst. Om de bloesem te beschermen tegen nachtvorst worden er 's nachts vuurpotten aangestoken die in de rijen tussen de kersenbomen staan. De warmte die hiermee afgegeven wordt zorgt ervoor dat de bloesem niet bevriest. Begin juni wordt de kersenboomgaard overkapt met zogenaamde plastic tunnels waar aan de zijkanten netten hangen. Zo worden de kersen beschermd tegen regen, waardoor ze niet kunnen barsten, en de vogels, die anders onze lekkere kersen opeten.

Onze kersen, op volgorde van rijptijd zijn:

Burlat - zoet met goed aroma
Merchant - stevig, zoet en aromatisch
Summit - zeer grote kers, stevig vruchtvlees met een prima smaak
Kordia - hartvormig bruinrood, zeer goede aromatische smaak
Schneiders - hartvormig, hard en knappend
Karina - roodbruin glanzend, frisse smaak
Regina - groot, veel aroma, licht zuur

De lekkerste kersen komen uit Vleuten!

 

 

Wat is Landwinkel?
Ongeveer 100 boerderijwinkels mogen zich Landwinkel noemen en daar komen er ieder jaar enkele bij. Landwinkel is een coöperatie van samenwerkende boeren met een boerderijwinkel. Daar heeft u ook voordeel van! Door samen te werken vindt u in uw Landwinkel uw eigen streekproducten, maar ook eerlijke en heerlijke producten uit andere regio's. Uw boodschappen doen bij een Landwinkel is een beleving! Een pure beleving, wel te verstaan.