Recept: Oma's draadjesvlees

Heerlijke stoofschotel van scharrelrundvlees uit de Krommerijnstreek @RijnRund uit onze Landwinkel

Ingrediënten
 • 1 kg sukade-, rib-, doorregen runder- of magere lappen *
 • scheut azijn of glaasje rode wijn *
 • 3 of 4 plakken ontbijtkoek *
 • appelstroop *
 • 2 middelgrote uien *
 • roomboter, eventueel met wat olijfolie *
 • mosterd *
 • ketjap manis *
 • 1 laurierblaadje *
 • 4 of 5 kruidnagels
 • 400 ml bouillon van vleesbouillontablet *
 • zout *
 • peper
* ingrediënten verkrijgbaar in onze Landwinkel

Bereiding:
Smeer het vlees in met wat zout, de peper en de mosterd en braad het aan beide zijden bruin. Voeg daarna de (warme of hete) bouillon en een scheutje azijn of rode wijn toe. Voeg de in stukken gesneden ui, het laurierblaadje, de kruidnagels, scheutje ketjap en twee flinke scheppen appelstroop toe. Verkruimel tot slot de plakken ontbijtkoek boven de pan, deze geven een heerlijke smaak aan de jus en bindt het geheel. Als het niet genoeg bindt, voeg nog een mespuntje maïzena toe. Zorg dat het vlees helemaal ondergedompeld is. Laat het vleesmengsel stoven op een heel laag vuurtje (bij gas eventueel vlamverdeler eronder) tot het gaar is (eventueel tussentijds water toevoegen als er te veel verdampt). Tijdens het stoven moet de pan gesloten blijven. Dit duurt ongeveer twee uur, maar hoe langer u het laat staan, hoe zachter en smakelijker het wordt.

Variaties:
U kunt in plaats van de bouillon en wijn ook enkel wijn gebruiken. U kunt nog wat extra kruiden mee laten trekken zoals tijm, basilicum en/of oregano. En wat stukjes tomaat of een klein potje tomatenpuree.

Tips:
Een dag van te voren maken is nog lekkerder.
Dit gerecht is heerlijk met aardappel(puree) en rode kool.

Let op!
Stoven mag niet te hard gaan. Als de hittebron te warm is, zal het vlees taaier worden.

Om te voorkomen dat het vlees ‘schrikt’ (waardoor de vezels zich samentrekken en het vlees taai wordt) liefst de vloeistof die wordt toegevoegd eerst warm of heet maken.

WIJNPROEVERIJ 25 november 20.00 uur

Lekker! WIJN PROEVEN bij Landwinkel De Groene Ham!
Meldt je nu aan. We hebben nog een paar plaatsen beschikbaar.

Wil je kennis maken met de wijnen van onze Landwinkel? Schrijf je dan in voor de wijnproeverij op
ZATERDAG 25 NOVEMBER 2017
om 20.00 uur in onze Landwinkel.
Gediplomeerd wijnkenner Bart Leurs van “Goede wijn met Bart” laat je de wijnen van onze Landwinkel proeven én ervaren. Hij laat je ontdekken wat jij lekker vindt, waar de verschillen tussen wijnen vandaan komen en welke wijn bij welk gerecht past.

Wil je graag meedoen én heerlijke wijnen proeven én genieten van smaakvolle delicatessen uit onze Landwinkel?

Schrijf je dan in via de mail: info@degroeneham.nl of opgeven in de Landwinkel is ook mogelijk.
Neem gezellig je vriend of vriendin mee, dan wordt het vast een zeker een geslaagde avond.
Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus zorg dat je er snel bij bent.

Voor slechts € 15,- per persoon, die vooraf bij inschrijving voldaan moet worden, krijg je een zestal heerlijke wijnen te proeven met bijbehorende delicatessen.

Duits & Lauret Winterstout

Dit robuuste Bockbier is hét bier voor de langer wordende avonden. De geroosterde en gerookte moutsoorten geven dit bier zijn opvallende geur en kleur terwijl de aromatische hopsoorten en subtiele houttoetsen het bier volheid en diepgang verschaffen. Dit zware degustatiebier laat zich prettig zo genieten maar combineert ook uitstekend met mooie stoofgerechten.

Biologische geitenkaas van De Mèkkerstee

Dit jaar weer mooie prijzen voor de Mèkkerstee kaas op de International Cheese Awards in Nantwich! In twee categoriën een Gouden Award voor de Mèkkerstee Bio met Fenegriek en een Gouden Award voor onze verrassende nieuwkomer Mèkkerstee Bio met Truffel. Nieuwsgierig? Proef het zelf in onze Landwinkel! En proef dan ook gelijk de smaakvolle honing-klaver geitenkaas, mmm...

We hebben weer pompoenen voor HALLOWEEN
Hoe moet ik pompoenen uithollen?

Een mooi gedecoreerde en uitgeholde pompoen mag eigenlijk niet ontbreken ten tijde van Halloween. Een uitgeholde pompoen zal met een waxinelichtje (of neplampje) schitteren bij je voordeur. Kies voor een mooie pompoen. Snijd vervolgens met een mesje het deksel van de pompoen. Schraap daarna met een lepel de pompoen leeg. Zorg dat de randen van de pompoen ongeveer een cm dik blijven. Het vruchtvlees kun je gebruiken voor het bereiden voor pompoengerechten en pompoensoep.

Handcrème zonder parfum met Teatree-olie
Ken jij de antiseptische en bacteriedodende werking van Teatree-olie al? Wij hebben een schapenwol handcrème die deze olie bevat. De crème maakt de handen heerlijk zacht en heeft een rustige, frisse geur. Dit wolvet / lanoline-product trekt snel in en voelt niet vet aan. Maakt droge, schrale en schilferige handen weer heerlijk zacht en laat kloven verdwijnen.

Van De Noordkroon hebben wij ook huidcrème, voetcrème, gezichtscrème, lippenbalsem, lanoline, wolvet en EHBO-zalf. Bekijk ons aanbod op onze website http://degroeneham.nl/producten/streekproducten/schapenwol-creme

KERSTPAKKETTEN inspiratie dag: 13 NOVEMBER

Op maandag 13 november 2017 organiseren wij een KERSTPAKKETTEN INSPIRATIE DAG van 14.00-20.00 uur in onze Landwinkel.

Het begin van een kerstpakket...

* Een goed kerstpakket bestaat volgens ons uit pure en eerlijke streekproducten, bijna té lekker om tot kerst te bewaren. Onze pakketten worden gewaardeerd omdat ze zo 'gewoon' zijn. Met lekkere boeren delicatessen die iedereen gebruikt, maar wel speciaal zijn door hun smaak, ambachtelijke productie en regionale herkomst.

* We laten je verschillende voorbeeldpakketten zien én proeven en we demonstreren verrassende productcombinaties die zorgen voor een ware smaaksensatie. Je kan natuurlijk ook zelf een pakket samenstellen. Wij adviseren je graag!

* Ben je van plan om te komen? Voor ons prettig om te weten. Een mailtje sturen naar info@degroeneham.nl is voldoende.

* Locatie: Parkweg 22a • Vleuten • 06-21948473

Uiteraard is het ook mogelijk om op een andere dag een afspraak te maken om jouw kerstpakketten wens met ons te bespreken.

OPENINGSTIJDEN
Maandag GESLOTEN
Dinsdag 09.00 - 18.00 uur
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag 09.00 - 17.00 uur

Zondag GESLOTEN

Landwinkel De Groene Ham | Parkweg 22A | 3451 RJ Vleuten | www.degroeneham.nl | info@degroeneham.nl | 030-6771216

Afmelden voor deze nieuwsbrief / Bekijk de html-versie