Eet smakelijk met Smaakgeheimen

Gelakt speenvarken

Gelakt speenvarken koteletjes op een bedje van vergeten groenten

Gerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

8 stuks speenvarken koteletjes of 4 stuks herten koteletten (of kipfilet, eendeborst filet, kalkoen)
4 stuks schorseneren
4 stuks aardperen
4 stuks pastinaak
4 stuks paarse wortels
200 gram spruitjes
1/2 pakje roomboter
1 flesje koks room
1 glas rode wijn
1 potje Smaakgeheimen Kempische Kruidenmix
1 potje Smaakgeheimen Vleeskruiden
3 potjes Smaakgeheimen Kaasdip Dadel-balsamico 45ml
1 potje Smaakgeheimen Chutney uien-rozijn

Werkwijze:
Frituur verwarmen 190⁰C. Als eerst schorsneren met een borstel afwassen en schoon boenen, schil laten zitten. Schorseneren afdrogen en daarna met een dun schiller in lange dunne repen snijden. Deze repen schorseneren goudbruin frituren in de frituur. Groenten schillen en wassen in koud water. Spruitjes schoonmaken en wassen in koud water.

Pastinaak en aardpeer in blokjes snijden en gaarkoken in kokend water met 2 theelepeltjes Smaakgeheimen Kempische kruiden. Hierna de spruitjes en paarse wortel blancheren. Aardpeer en pastinaak fijn stampen en monteren met roomboter en Smaakgeheimen Kempische kruiden. Het stamppotje over 4 warme borden verdelen en warm houden onder aluminiumfolie of in de oven.

Koteletjes in een koekenpan goud bruin bakken. Koteletjes insmeren (lakken) met Smaakgeheimen Kaasdip dadel-balsamico en kruiden met Smaakgeheimen vleeskruiden. Spruitjes en paarse wortel opstoven in Smaakgeheimen Chutney uien-rozijn, deze verdelen om het stamppotje. De koteletjes tegen de puree aanzetten
De jus afblussen met rode wijn en schep er 2 potjes Smaakgeheimen kaasdip dadel-balsamico bij en deze even koken en een scheutje koks room toevoegen.

Jus om de koteletjes scheppen. De gefrituurde schorseneren bestrooien met Smaakgeheimen Kempische kruiden. De gefrituurde schorseneren over de speenvarken racks serveren.