Overslaan en naar de inhoud gaan
Ontdek
ons bedrijf

Onze appels en peren

In augustus plukken wij onze eerste zomerappel, de Delbare ook wel Delcorf genoemd. Een lekkere, frisse, knapperige appel. In september wordt de Wellant, Elstar, Jonagold, Cox’s, Golden Delicious, Pinova en Goudreinet geplukt.

De peren plukken wij ook in september. Dan hebben wij de sappige Doyenné du Comice en de stevige Conference peren en de stoofpeer, de Gieser Wildeman.

Na de oogst gaat het fruit de koelcel in dat wordt gekoeld op 1 graad Celsius. Deze koelcel wordt zuurstofarm gehouden zodat de rijping van het fruit vertraagd. Zo kunnen we de hele winter door genieten van de heerlijke appels en peren uit eigen boomgaard.

Han en Anne-Lies in de Landwinkel

Kersen uit eigen boomgaard

Wij hebben een kersenboomgaard waarvan u in de maanden juni, juli en augustus de heerlijkste kersen kunt eten. Iedereen kijkt altijd uit naar het nieuwe kersenseizoen.

In april, wanneer de kersenbomen in bloei staan, hebben we regelmatig te maken met nachtvorst. Om de bloesem te beschermen tegen nachtvorst worden er 's nachts vuurpotten aangestoken die in de rijen tussen de kersenbomen staan. De warmte die hiermee afgegeven wordt zorgt ervoor dat de bloesem niet bevriest. Begin juni wordt de kersenboomgaard overkapt met zogenaamde plastic tunnels waar aan de zijkanten netten hangen. Zo worden de kersen beschermd tegen regen, waardoor ze niet kunnen barsten, en de vogels, die anders onze lekkere kersen opeten.

Onze kersen, op volgorde van rijptijd zijn:

Burlat - zoet met goed aroma
Merchant - stevig, zoet en aromatisch
Kordia - hartvormig bruinrood, zeer goede aromatische smaak
Karina - roodbruin glanzend, frisse smaak
Regina - groot, veel aroma, licht zuur

Rode bessen en pruimen

In juli beginnen we met het plukken van de rode bessen en medio augustus plukken we de lekkerste pruimen!
Kersen uit eigen boomgaard eten op terras