Over ons

Over Landwinkel De Groene Ham

De geschiedenis van het bedrijf

Gelegen in de schaduw van de oude Ridderhofstad Den Ham ligt ons fruitbedrijf, dat in de jaren vijftig is gestart met 10 hectare aan fruitteelt van appels en peren. In 1989 is Han een maatschap aangegaan met zijn vader en na een aantal jaren heeft hij het bedrijf volledig overgenomen.

Han ging nieuwe soorten fruitbomen planten zoals de Delcorf, de Wellant en de Pinova en hij heeft ook een groot gedeelte aan kersenbomen geplant. Omdat er vanuit de gemeente Utrecht meer natuurgebied ingericht moest worden vanwege de Vinex-locatie Leidsche Rijn hebben wij in 2011 een groot gedeelte van ons fruitbedrijf moeten afstaan aan Dienst Landelijk Gebied.

Het gedeelte wat wij hebben overgehouden aan fruitteelt is ruim voldoende om het gehele jaar onze Landwinkel te voorzien van vers fruit uit eigen boomgaard.

Het ontstaan van Landwinkel De Groene Ham

In het jaar 2000 zijn we begonnen met de verkoop van vers fruit aan de weg. Zakjes appels met een geldpotje erbij zodat de klanten zichzelf konden bedienen. Dit liep zo goed dat we steeds meer soorten fruit gingen verkopen aan de weg.

Han ging zelf ook aardbeien, bessen, pruimen en bramen telen om zo de klanten te voorzien van vers fruit uit eigen boomgaard.

De aanloop van klanten werd zo groot dat het niet meer verantwoordt was om het fruit aan de weg te blijven verkopen. We hebben daarna een gedeelte van de fruitschuur ingericht als ‘fruitwinkel’. De klanten werden enthousiaster en er kwamen meer nieuwe klanten bij. Daardoor werd ook het assortiment uitgebreid.
Samenwerking met coöperatie Landwinkel

In 2006 hebben wij ons aangesloten bij de Coöperatie Landwinkel. Dit is een samenwerkingsverband van 95 boeren uit heel Nederland waaronder melkveehouders, fruittelers en groentetelers. Als Landwinkel willen we de leefbaarheid van het platteland vergroten.

Dit doen wij door het aanbieden van een breed assortiment ambachtelijke boerderij- en streekproducten. Jaarlijks organiseren wij een open dag met rondleidingen over het bedrijf, zelfplukdagen in september en proeverijen van al het heerlijks uit de streek.

Landwinkel De Groene Ham, een begrip in Vleuten en de wijde omtrek!

Welkom bij onze Landwinkel

Verse groenten / fruit en streekproducten